Tøjmærker

Det kan være svært at sige ud fra udseendet og designet om tøj er fra et dansk, tysk, svensk, japansk, amerikansk, engelsk, italiensk eller fransk tøjmærke, og det meste af tiden har det ikke nogen betydning, men det kan nu engang være nyttigt, når man enten deltager i eller holder en quizaften. Vi vil gerne hjælpe dig med at vinde næste gang, så her har du 10 franske tøjmærker, du kan fylde dit hoved med.

Det første mærke vi vil se på er Colette, som rent faktisk lyder fransk, hvis man ved noget om sproget. Det gør de fleste danskere ikke, så vi regner også med at du ikke kendte til det, men det gør du nu, og du behøver ikke engang takke os for vores gavmildhed.

Et andet tøjmærke, der er fransk, er Hermes, som man ellers skulle tro var græsk siden det ved første øjekast er opkaldt efter en olympisk gud fra græsk mytologi. Det er dog noget nemmere at se at det er fransk, hvis man bruger det rigtige navn Hermès.

Som nummer tre på listen har vi Kenzo, der lyder mere japansk, hvilket nok skyldes at designeren bag er en japaner, der har valgt at bosætte sig i Paris. I sidste ende anses mærket dog for at være fransk.

Det fjerde tøjmærke du ikke vidste var fransk er det noget mere kendte Lacoste. Der er muligvis ikke mange krokodiller i Frankrig, men det ændrer ikke på, at Lacoste hører til det krokodilleløse land.

En andet kendt mærke er Louis Vuitton, som rent faktisk lyder fransk for en gangs skyld, men det skyldes nok at det er opkaldt efter den fransk stifter af mærket.

Det sjette tøjmærke er Balmain. Om det lyder fransk kan diskuteres, men at det rent faktisk er fransk er fakta. Det er faktisk et gammelt mærke, men det er først i nyere tid at det er blevet populært og har spredt sig over hele verden.

Som nummer syv er mærket Pigalle, der har tøj inspireret af skater og hiphop kulteren. Det lyder nogenlunde fransk, hvis man allerede er klar over, at det er fransk, men ellers kan det være svært at gætte.

Dernæst ser vi på Chanel, som for ikke så længe siden fejrede sit 100 års jubilæum. Det er altså et gammelt og meget succesfuldt mærke, men det er ikke alle der ved, at det er fransk.

Det niende tøjmærke på listen er AMI, som er et nyere mærke, der hurtigt er blevet populært. Det er efter sigende en forkortelse for skaberens navn, men uanset hvad er det svært at se, at det er fransk.

Sidst men ikke mindst men heller ikke størst har vi Armor-Lux, som er endnu et af de ældre mærker, der ikke i navnet viser at det er fransk, men i det her tilfælde kan det måske gættes ud fra selve tøjet.