Iværksætter

Selvstændighed og frihed er to af de ting, de fleste mennesker gerne vil opnå mere af. De hænger rigtig meget sammen, hvor det første har det med at føre til det sidste. Det er altså selvstændighed, man bør sigte efter, hvis man gerne vil have mere frihed. Det er dog ikke altid lige nemt at se, hvordan man kan blive mere selvstændig. For at hjælpe dig lidt på vej har vi her samlet 3 mentale øvelser, der kan hjælpe dig med at blive mere selvstændig.

Lad være med at tænke så meget over, hvad du eller andre går klædt i. Det er i sidste ende en ganske ubetydelig lille detalje, der ikke ændrer noget, hvis ingen går op i det – og du kan lige så godt lære dig selv, at andres holdninger til noget så overfladisk er irrelevante og meningsløse, selv om det måske ikke føles sådan lige nu. Det kan være nemt at tænke én ting og føle noget andet, og det er lige netop her, det er vigtigt at lære sig selv, at andre ikke skal bestemme om du klæder dig i Gestuz eller cassiopeia. Det er dit valg, og du bør udelukkende træffe det baseret på, hvad du inderst inde selv får ud af det. Det er ikke nemt helt at se bort fra, hvad du formoder andre har af holdninger, men hvis du tager på en (dannelses)rejse, uden nogen du kender, så bliver det nemmere at separere dine egne holdninger fra andres.

En anden måde du kan blive mere selvstændig på er ved at øve lucid dreaming, som går ud på at tage kontrol over ens drømme. Det kan være svært virkelig at lære sig selv at kende, men ved først at blive klar over, hvad der sker i dine drømmer, og derefter begynde at påvirke dem, så kan du på den måde få en helt unik indsigt i, hvad der foregår dybt inde i dit hoved. Det kan desuden bruges til mange andre nyttige formål, som for eksempel at øve dig i alt fra at spille dart og udøve karate til de svære emner i matematik og at give taler.

Lidt i samme boldgade har vi visualisering, som er helt og aldeles nødvendig, hvis man vil opnå en højere forståelse af sig selv og sine omgivelser. Du kan se det lidt som at drømme på kommando, men i så fald bliver du nok nødt til at blande det lidt med noget meditation, og selv da er det en noget tvivlsom betegnelse for, hvad du kommer til at opleve. I sidste ende er det op til dig selv at finde ud af, hvad der virker bedst for dig, så undersøg endelig andre mentale øvelser, der kan ske at være gavnlige i lige præcis din situation.